Snel internet voor iedereen in Nederland. Dát is de ambitie van DELTA Fiber Netwerk. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied. Om deze ambitie te realiseren legt DELTA Fiber Netwerk grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. En dat is een hele uitdaging. Het buitengebied is rijk aan bomen, snelwegen en spoorbanen. Ook zijn de afstanden in het buitengebied ongeveer 30 keer langer dan in de verstedelijkte gebieden. Dat betekent dat er veel gegraven moet worden.

Om de glasvezelnetwerken te bouwen, is een grote investering nodig. EQT Infrastructure – de investeerder achter DELTA Fiber Netwerk – draagt het grootste deel bij. Maar ook bewoners wordt gevraagd om een financiële bijdrage. Dat gebeurt in de vorm van een vastrechtvergoeding. Het bedrag wordt naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening gebracht. Zij kunnen zich tijdens een glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk hiervoor inschrijven. En wanneer 50 procent van de adressen in het campagnegebied zich aanmeldt, is de campagne geslaagd en kan er een glasvezelnetwerk aangelegd worden.

Inmiddels kunnen meer dan 700.000 adressen via het netwerk van DELTA Fiber beschikken over snel internet. Een flink aantal, verdeeld over heel Nederland.