Sinds 2017 was EQT Infrastructure al eigenaar van DELTA Fiber. In de nieuwe opzet hebben EQT Infrastructure en Stonepeak een gedeeld belang in DELTA Fiber. Hiermee is DELTA Fiber ondergebracht bij twee kapitaalkrachtige investeerders. Naast financiële draagkracht bieden de investeerders ook een brede expertise op het gebied van glasvezelinfrastructuren.

Marco Visser, CEO DELTA Fiber: “De afgelopen jaren hebben we onze ambities waargemaakt. DELTA Fiber is nu de snelst groeiende speler op de Nederlandse telecommarkt. Samen met onze 1200 medewerkers kijk ik uit naar de volgende fase van groei. In 2025 willen wij 25 procent van Nederland hebben aangesloten op ons glasvezelnetwerk.”

EQT en Stonepeak richten zich wereldwijd op het aanleggen van nieuwe glasvezelnetwerken waarover telecomdiensten worden aangeboden aan consumenten en bedrijven. Samen bieden ze DELTA Fiber een stevig fundament om door te groeien en de ambities voor de komende jaren te realiseren.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels bijna 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit maandelijks met zo’n 30.000 glasvezelaansluitingen. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.